Όροι Χρήσης

O ιστότοπος www.taxiway.gr και η μηχανή κρατήσεων, βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία και λειτουργία του Συνεταιρισμού ταξί Θεσσαλονίκης Taxiway Συν.Π.Ε με έδρα στην οδό Ομήρου 12 Συκιές Θεσσαλονίκης α.φ.μ 999545079 ΔΟΥ Έ και αριθμό ΓΕΜΗ 124097704000/07-10-2013, ιδιοκτήτρια εταιρία και διαχειριστή του www.taxiway.gr.

Με την χρήση της υπηρεσίας κρατήσεων κατευθείαν από την taxiway ή άλλα κανάλια διανομής, δηλαδή ιστοσελίδες συνδεδεμένες και με την αποδοχή παραίτησης από αξιώσεις, συμφωνείτε να δεσμευτείτε στους ακόλουθους όρους χρήσης και επιπλέον επιβεβαιώνετε ότι έχετε τη νομική ευχέρεια να αποδεχθείτε αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις στο δικό σας όνομα ή για λογαριασμό των συνεπιβατών σας.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να δεσμευτείτε από τους όρους και τις προϋποθέσεις τότε δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω της ιστοσελίδας μας.

ΟΡΟΙ

Η taxiway διαθέτει για τους χρήστες του διαδικτύου, δεδομένα και υπηρεσίες που προσφέρονται από τα μέλη της αλλά και συνεργαζόμενα μέρη.
Μέσω αυτού του συστήματος κρατήσεων ο τελικός χρήστης μπορεί να κάνει κράτηση και να πληρώσει την μεταφορά του στους διαθέσιμους προορισμούς ανά την Ελλάδα. Όλες αυτές οι υπηρεσίες και τα προϊόντα υπόκεινται στους παρόντες όρους χρήσης. Η taxiway δεν ευθύνεται για ζητήματα που προκύπτουν από την υπηρεσία που παρέχει ένα μέλος της και που διατίθεται μέσω του συστήματος κρατήσεων. Σε κάθε περίπτωση διαφωνίας ή εάν αυτοί οι όροι δεν σας ικανοποιούν πλήρως, η άδειά σας να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα ή οποιαδήποτε σχετική υπηρεσία, αναστέλλεται αυτομάτως.

ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Η www.taxiway.gr είναι διαθέσιμη στα ελληνικά, στα αγγλικά στα γερμανικά και στα ρώσικα. Οι όροι χρήσης των χρηστών είναι μόνο στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ σε περίπτωση οποιασδήποτε απόκλισης η ελληνική εκδοχή είναι αυτή που υπερισχύει.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Για να ζητήσετε και να συνάψετε σύμβαση για την υπηρεσία μεταφοράς σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τη σχετική διαδικασία κράτησης στην ιστοσελίδα μας. Όλες οι κρατήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη μεταφορά.
Έχουμε το δικαίωμα, να αρνηθούμε οποιαδήποτε ζήτηση μεταφοράς από εσάς. Δεν εγγυόμαστε ότι μπορούμε να εκπληρώσουμε με επιτυχία κάθε αίτημα μεταφοράς σας.

Με την ολοκλήρωση της κράτησης θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης.
Αποτελεί ευθύνη του χρήστη της κράτησης να ειδοποιεί την taxiway μέσω της υπηρεσίας σε περίπτωση που δεν λάβει το μήνυμα επιβεβαίωσης ή στην περίπτωση που κάποιες από τις λεπτομέρειες κράτησης είναι ανακριβείς. Όλες οι λεπτομέρειες που έχετε εισάγει/ή έχετε ζητήσει να εισαχθούν στην διαδικασία κράτησης θα εμφανιστούν λεπτομερώς στο μήνυμα επιβεβαίωσης, καθώς και στην τελευταία σελίδα μετά την πληρωμή. Παρακαλώ εκτυπώστε και φυλάξτε αυτές τις πληροφορίες για το αρχείο σας.
Επιβεβαιώνετε ότι η πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιείτε είναι δική σας και ότι υπάρχουν επαρκή κεφάλαια ή πιστωτικές διευκολύνσεις για την κάλυψη του κόστους της Υπηρεσία. Διατηρούμε το δικαίωμα εάν η πληρωμή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί να ακυρώσουμε την κράτηση και η υπηρεσία δεν θα εκτελεστεί.

Κάθε ακύρωση κράτησης υπόκειται στις ακόλουθες χρεώσεις ακύρωσης:
Δεν θα υπάρξει χρέωση για κράτηση που ακυρώθηκε 48 ώρες πριν από τη πραγματοποίησης της μεταφοράς και θα επιστρέφονται τα χρήματα εκτός των τυχόν παρακρατηθέντων χρημάτων από την τράπεζα ή την εταιρία πληρωμής μέσω διαδικτύου.
Εντός των 48 τελευταίων ωρών πριν από τη μεταφορά θα μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις στην κράτηση που παρέχονται από την υπηρεσία και δεν θα γίνεται επιστροφή των χρημάτων της κράτησης.
Παρακαλούμε να προσέξετε ότι στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας κρατήσεων, θα εμφανιστούν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία της κράτησης για να τα ελέγξετε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία και επιβεβαιωθεί η μεταφορά. Παρακαλείσθε να ελέγξετε και να διορθώσετε τυχόν λάθη.

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα χρεωθεί αυτομάτως το ποσό αναλόγως με τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε.
Η συναλλαγή θα παρουσιάζεται στην ανάλυση του λογαριασμού ως Συνεταιρισμός Taxiway.
Αμέσως, μια απόδειξη πληρωμής θα αποσταλεί στην ηλεκτρονικής σας διεύθυνση (όπως θα έχει εισαχθεί στην διαδικασία κράτησης), η οποία επιβεβαιώνει ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Η taxiway ελέγχει όλες τις μεταφορικές αφίξεις για πιθανές καθυστερήσεις, συνεπώς θα περιμένει μέχρι την άφιξή σας. Στην απίθανη περίπτωση που ο οδηγός και ο πελάτης δεν μπορούν να συναντηθούν στην προκαθορισμένη περιοχή, θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τον πελάτη μέσω του τηλεφώνου που θα έχει δηλωθεί.

Ωστόσο, αποτελεί ευθύνη του πελάτη να παρέχει έναν σωστό και έγκυρο αριθμό κινητού τηλεφώνου (συμπεριλαμβανομένου και του διεθνούς κωδικού) κατά την διαδικασία κράτησης. Σε περίπτωση παράλειψης, ο πελάτης αναλαμβάνει την ευθύνη να επικοινωνήσει με την taxiway και να ενημερώσει για τυχόν καθυστερήσεις ή προβλήματα εντοπισμού του οδηγού.

Δεν θα επιστραφούν χρήματα α) αν ο χρήστης της κράτησης δεν παρέχει έναν έγκυρο τηλεφωνικό αριθμό και δεν επικοινωνήσει με τον 24ωρο αριθμό έκτακτης ανάγκης (0030 2310 866866), με αποτέλεσμα να χάσει την μεταφορά, β) αν ο πελάτης δεν παρέχει σωστές πληροφορίες ταξιδιού (αριθμός πτήσης, ώρα, κλπ) με αποτέλεσμα να χάσει την μεταφορά, καθώς δεν θα έχουμε σωστές πληροφορίες για να ελέγξουμε την άφιξή.

Σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον όχημα (δηλαδή για υπερβολικές ή υπερμεγέθης αποσκευές, επιπλέον επιβάτες, κλπ) θα ισχύσουν επιπρόσθετες ανάλογες χρεώσεις για το επιπρόσθετο ή διαφορετικό όχημα.
Οι αποσκευές των επιβατών ωστόσο, μεταφέρονται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και καμία ευθύνη δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την απώλεια ή ζημιά από την taxiway.
Όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται από την taxiway, φέρουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Ασυνήθιστες απαιτήσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στην μηχανή κρατήσεων, η εταιρία μας τις διαπραγματεύεται και θα προσπαθήσει να τις καλύψει. Δεν υπάρχει παρ’ όλα αυτά καμία εγγύηση ότι αυτά τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν.

Το ποσό πληρωμής καλύπτει όλες τις πιθανές χρεώσεις συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου αναμονής (άφιξη σε αεροδρόμιο).

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Η taxiway δεν φέρει καμία ευθύνη για απαιτήσεις που υπερβαίνουν το ποσό που έχει καταβληθεί από τον πελάτη. Στην απίθανη περίπτωση αδυναμία παροχής της υπηρεσίας, ο πελάτης δικαιούται αποζημίωση αντίστοιχη με το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί. Δεν μπορούν να διεκδικηθούν άλλες αξιώσεις.

Παρακαλώ να σημειωθεί πως σε κάθε προορισμό, οι οδηγοί διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν την επιβίβαση στα οχήματα επιβατών που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή παρουσιάζουν ανάρμοστη συμπεριφορά. Σε ανάλογες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται χρήματα.
Όταν υπάρχουν περιορισμοί στην πρόσβαση, όπως έργα υποδομής, συνθήκες κυκλοφορίας κλπ. το όχημα θα σταματήσει για να συλλέξει τους επιβάτες από το πλησιέστερο σημείο ,το οποίο είναι προσβάσιμο στο σημείο παραλαβής ή αποβίβασης. Ακόμη, στην περίπτωση που ο πιο σύντομος και βολικός δρόμος είναι κλειστός λόγω ατυχήματος, καιρικών συνθηκών κτλ, και το όχημα μετά από απαίτηση του πελάτη ακολουθήσει διαφορετική, μεγαλύτερη διαδρομή για να φτάσει στον προορισμό του, είναι πιθανόν να προκύψουν πρόσθετα κόστη.

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Όσον αφορά όλα τα ζητήματα ασφάλισης σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες δηλώνεται ξεκάθαρα και γίνεται αποδεκτό ότι από την στιγμή που η taxiway διατηρεί συνεργασία μόνο με οχήματα των οποίων η ασφαλιστική κάλυψη είναι υποχρεωτική βάσει νόμου, η ευθύνη βαραίνει πλήρως τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Οι επιβάτες έχουν δικαίωμα αποσκευών που αναλογούν σε 1 τσάντα ή βαλίτσα ανά άτομο, το μέγιστο συνδυασμένο μέγεθος (πλάτος μήκους + ύψος) είναι 158 εκατοστά και από 1 χειραποσκευή, όπως μικρές τσάντες, εκτός εάν πρόσθετα στοιχεία έχουν καθοριστεί κατά τη διαδικασία κράτησης. Οι αποσκευές πρέπει να φέρουν το όνομα και τη διεύθυνση προορισμού του ιδιοκτήτη.

Οποιαδήποτε υπέρβαση αποσκευών πρέπει να δηλωθεί κατά τη στιγμή της κράτησης. Ο επιβάτης είναι υπεύθυνος για όλα τα έξοδα εάν κληθούν συμπληρωματικά οχήματα για τη μεταφορά μη δηλωθέντων αποσκευών.

Ουδεμία ευθύνη φέρουμε εάν ο πελάτης συμπεριλαμβάνει στις αποσκευές του, ή φέρει επάνω του οποιοδήποτε αντικείμενο σε αντίθεση με τη νομοθεσία της χώρας (πυροβόλα όπλα, ναρκωτικά απαγορευμένα είδη κλπ), ούτε και σε εκείνους που ενδέχεται να μεταφέρουν αποσκευές μαζί τους που να είναι επιβλαβής σε οποιονδήποτε τρίτο, ούτε όλα τα ζώα που είναι εκτός προσυμφωνημένης κράτησης και μεταφέρονται σε κατάλληλα διαμορφωμένο κλουβιά για αυτό το λόγο, ούτε οποιαδήποτε στοιχεία υπερβολικού μεγέθους, ευαισθησίας, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει φθορές και ζημίες.

Η taxiway συνιστά να μην μεταφέρονται εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα, όπως κοσμήματα, χρήματα, πολύτιμα μέταλλα, ασημικά, επιταγές ή άλλα διαπραγματεύσιμων τίτλων έγγραφα, και τα λοιπά.

Η μεταφορά των αποσκευών και άλλων προσωπικών αντικειμένων γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του πελάτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η taxiway να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η taxiway εξασφαλίζει εχεμύθεια στην διαχείριση των δεδομένων όλων των πελατών. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές σας διασφαλίζονται με πιστοποιητικά ssl που πιστοποιούνται από το PAYPAL.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ


Όλες οι υπηρεσίες ταξιδιού, ο σχεδιασμός, ο κώδικας, τα γραφικά, κλπ της παρούσας ιστοσελίδας προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κάθε χρήση χωρίς έγγραφη πιστοποίηση αποτελεί παράβαση του σχετικού νόμου. Σε περίπτωση απουσίας ξεκάθαρης γραπτής δήλωσης, η taxiway και όλοι οι συνεργάτες δεν επιτρέπουν σε κανέναν να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε στοιχείο αναφορικά με την υπηρεσία, το εμπορικό σήμα, ή τις εμπορικές πληροφορίες που παρουσιάζονται.

Η taxiway επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος να προσαρμόσει και να αλλάξει τους όρους χρήσης άνευ προειδοποίησης. Η χρήση αυτής της υπηρεσίας πάντα θα συμμορφώνεται με τους πρόσφατους όρους χρήσης που εμφανίζονται.

Σε περίπτωση διαφωνίας αναφορικά με τις υπηρεσίες ή κάποιον από τους όρους, αποκλειστική αρμοδιότητα έχουν τα ελληνικά δικαστήρια.